Leto & Festivaly s Dr. Martens

Obuv Dr. Martens je už dlho základom festivalov – či už na pódiách alebo pred nimi. Kolekcia SS23 prináša úplne nový rad topánok, čižiem a sandálov, ktoré si môžete vyskúšať na letnom festivale alebo počas koncertového víkendu. Navrhnuté tak, aby vynikli v tisícovom dave.

Navrhnuté tak, aby boli toto leto iné. Najnovšia letná kolekcia Dr. Martensa sa vymyká očakávaniam, zdržanlivosti a konvenciám – len s malou dávkou módy 70. rokov. Pre nositeľov, ktorí si nájdu svoju vlastnú cestu, nastavia si vlastné tempo a nájdu si vlastný rytmus.

Prvý pár topánok Dr. Martens zišiel z výrobnej linky 1. apríla 1960. So svojím typickým žltým stehom, drážkovanou podrážkou a pútkom na päte to bola obuv pre robotníkov, ktorú spočiatku nosili poštári a policajti; pohodlné, odolné a ľahké v porovnaní s vtedajšími konkurentmi. Počas celej histórie Dr. Martens bola značka prijatá a rozvrátená rôznymi jednotlivcami, hudobníkmi, mládežníckymi kultúrami a kmeňmi. Sú to ľudia, ktorí vyčnievajú z davu a ich cestu sebavyjadrenia vždy sprevádzal pár topánok Dr. Martens.

Jednoduchá silueta umožňuje ľuďom prispôsobiť si každý pár; zatiaľ čo ich slávna odolnosť a pohodlie z nich robí ideálnu obuv pre svet koncertov a pouličnej módy. Na emocionálnej úrovni sú znakom postoja a splnomocnenia.

Továreň v Northamptonshire, kde to všetko začalo, existuje dodnes, v dedine Wollaston. Špecifický rad produktov „Made In England“ tu vyrába malý, úzky tím ľudí vyškolených v tradičnej výrobe obuvi a v procese, ktorý sa od nášho prvého páru pred šiestimi desaťročiami nezmenil.


X